Positiiviset ry:n luento: Hiv Stigma Index - kokemuksia hiviin liittyvästä stigmasta | Terkko Health Hub Positiiviset ry:n luento: Hiv Stigma Index - kokemuksia hiviin liittyvästä stigmasta | Terkko Health Hub

Positiiviset ry:n luento: Hiv Stigma Index – kokemuksia hiviin liittyvästä stigmasta

Hiviin liittyvä ja hivin ympärillä vallitseva stigma on merkittävä haaste niin hivin ennaltaehkäisylle, hoitoon hakeutumiselle kuin hiv-positiivisten ihmisten elämässä. Stigma tarkoittaa niin kielteisiä asenteita, uskomuksia kuin ennakkoluuloja, joita ihmiset voivat kohdata tiettyihin ominaisuuksiin tai tilanteisiin liittyen. Stigma vaikuttaa niin yksilöiden kuin yhteisöjen tasolla.

Hiv koskettaa erityisesti myös ihmisiä, joita syrjitään ja stigmatisoidaan yhteiskunnassa myös muiden ominaisuuksien tai käyttäytymisen perusteella. Hiv-positiviiset kokevat usein myös moniperusteista syrjintää ja stigmatisointia.
People Living with HIV (PLHIV) Stigma Index on standardoitu työkalu, jolla kerätään tietoa siitä, miten leimautuminen ja syrjintä vaikuttavat hivin kanssa elävien ihmisten elämään.

Positiiviset on toteuttanut Stigma Indexin Suomessa. Millaista stigmaa hiv-positiiviset kokevat ja missä tilanteissa? Miten stigmaa voisi murtaa?


Ilmoittaudu mukaan: https://forms.gle/bH5pKPYsrRCRs8Kr5

Järjestäjä: Positiiviset ry
Arvioitu osallistujamäärä: 15-25
Venue: Helsinki Think Company Cube

Date

27 Feb 2024
Expired!

Time

14:00 - 15:30

Location

Terkko Health Hub
Terkko Health Hub, Haartmaninkatu 4, Building 14, 00290 Helsinki, Suomi

Comments are closed.